Această reţeta de tartă cu cireşe vine din bucătăria franţuzească, unde are numele de “clafouti”. Populară încă din secolul 19, clafouti avea, în mod tradiţional, cireşe cu tot cu sâmburi. Bineînţeles, această reţetă simplă de tartă pentru desert poate fi făcută cu mai multe tipuri de fructe – prune, mere, pere sau fructe de pădure.
Primul pas este să cureţi cireşele de codiţe şi sâmburi şi să le speli bine. Într-un castron, amestecă bine făina cu zahăr şi sare, apoi se adaugă pe rând, câte un ou. Separat, topeşte untul şi adaugă-l apoi în compoziţie.
Urmează laptele – toarnă-l încet şi amestecă în continuu în compoziţie. La final, ar trebui să ai un aluat subţire, aproape lichid. Apoi, unge bine o tavă cu unt şi pune cireşele înăuntru. Toarnă şi aluatul în tavă şi pune la copt, în cuptorul încălzit în prealabil. După jumătate de oră, verifică tarta şi dacă e făcută, scoate-o din cuptor. Poţi adăuga peste feliile de tartă cu cireşe îngheţată sau frişcă.
*Pentru patru porţii